divendres, 3 de novembre del 2017

SUPERCOMPUTACIÓ

Que es?

La supercomputació permet, entre d'altres, realitzar prediccions climatològiques precises i fiables, fabricar nous productes amb materials més resistents i flexibles, conèixer l'origen de l'univers i de la vida, i predir l'impacte de l'esser humà en el medi ambient.




Flops:

El FLOPS (de l'anglès Floating point Operations Per Second) és una unitat de mesura informàtica que s'utilitza com a mesura de rendiment d'un ordinador, especialment els càlculs científics que requereixen un gran ús d'operacions en coma flotant.

{\displaystyle {\text{FLOPS}}={\text{sockets}}\times {\frac {\text{cores}}{\text{socket}}}\times {\text{freqüència}}\times {\frac {\text{FLOP}}{\text{cicle de freqüència}}}.}+



Supercomputadors a Catalunya:

Marenostrum:

MareNostrum és el superordinador més potent d'Espanya, un dels més potents d'Europa i l'emblema del Centre de Supercomputació de Barcelona (Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación BSC-CNS). MareNostrum 4 és el 13è superordinador més potent del món segons la llista TOP500 de juny de 2017.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada